De geschiedenis van de Griekse Koroneiki olijf gaat ruim 3000 jaar terug. Het is een zeer kleine olijf die rijpt tussen oktober en december.
Deze olijf wordt ook wel de koningin onder de olijven in Griekenland genoemd.
Gezien deze soort zeer goed tegen zon en droogte kan, is Kreta het ideale biotoop. De Chaniaregio staat overvol met deze olijfbomen. Alle olijven worden met de hand geplukt en 3 tot 12 u na de oogst koud geperst. Qua smaak ontdekt u een milde, en verfijnde olie met een zeer mooi evenwicht tussen de fruitigheid, de bitterheid en het peperaccent.
Zelf omschrijf ik deze olie als opvallend zacht met een delicate toets van de typische olijfsmaak.
In de keuken ideaal voor salades, groenten- en visgerechten, zelfs als afwerking bij warme bereidingen.
Dit product bevat de zeer belangrijke polyfenolen. Dit zijn de actieve stoffen die oxidatie tegengaan in het lichaam, evenals de strijdt aangaan tegen kankercellen.
De olijfolie van dit domein wordt elk jaar weer bekroond met diverse nominaties omwille van smaak en kwaliteit.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.